En helikopter lämnar området Col de Fenestral där två personer drogs med i en lavin på söndagen. De båda räddades och undkom med lindriga skador. Foto: TT

Dubbla lavinolyckor i Frankrike och Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

En lavin har utlösts i den franska skidorten Val d’Isère. Enligt ännu obekräftade uppgifter ska två människor ha dödats, skriver lokala medier. I den schweiziska kantonen Valais drogs två skidåkare med i en lavin men de klarade sig med lindriga skador, enligt Reuters.

De döda i Val d’Isère ska vara en pappa och en 11-årig flicka som åkte i en avstängd nedfart i det gigantiska skidområdet Espace Killy, skriver lokala sajten Le Dauphine. De ska vara franska medborgare och hemmahörande i Parisregionen.

Lavinen utlöstes i en brant nära glaciären Pisaillas på mer än 2.700 meters höjd, som stängts av under sök- och räddningsinsatserna.

Stora snömängder

Stora mängder snö har fallit i de franska alperna under de senaste dagarna, och det råder stor lavinfara. Det är bland annat därför vissa pister stängts av.

Två skadade i lavin i Schweiz

I Schweiz drogs två personer med i en lavin i området Col de Fenestral, nära franska och italienska gränsen. De båda kunde senare räddas och ådrog sig endast lindrigare skador, skriver Reuters.

Lavinen ska ha ägt rum på 2.500 meters höjd. Enligt fransk polis åkte personerna turskidor, som kan användas för att ta sig både upp och ner för berget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.