Foto: TT

Dödligt oväder i Vietnam

Uppdaterad
Publicerad

Kraftigt regn i Vietnam har krävt minst 11 människors liv.

Minst 11 människor har omkommit och flera saknas sedan kraftiga skyfall orsakat översvämningar i centrala Vietnam, rapporterar statliga medier.

Minst 30.000 hem har förstörts i vattenmassorna, enligt landets regering.

Brist på mat

Regnet har fallit över stora delar av det sydostasiatiska landet sedan ett lågtryck drog in i onsdags. Flera vägar och järnvägar har blockerats och matbrist har blivit ett problem på flera håll sedan varuleveranser inte har kunnat ta sig fram, rapporterar Reuters.

– Vår primära uppgift nu är att rädda liv, säger en ledare för den hårt drabbade centrala provinsen Quang Binh till Vietnams statsägda tv-kanal.

Turister fast

Dussintals utländska turister har också blivit strandsatta på tåg som blivit stående till följd av vattenmassorna, och många flyg in och ut ur landet har ställts in på grund av vädret.

Även om regnovädret förväntas lätta, varnar lokala tjänstemän för att situationen i området kan förvärras om den tropiska orkanen Sarika, som dragit in över den Sydkinesiska sjön, når Vietnam och för med sig än mer regn, och hårda vindar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.