Dödssiffran stiger i USA – räddningsarbetare letar igenom hela kvarter av nedbrända hus

Uppdaterad
Publicerad

Räddningsarbetare söker igenom askhögarna som en gång var hela villakvarter. Myndigheterna har redan nu flaggat för att dödssiffran efter skogsbrändernas framfart på USA:s västkust kommer att stiga.

– Vi hade en pistol och vi var alla beredda på att börja fundera på vem som skulle ta hand om alla så att vi slapp brinna, säger Lindsay Dry som är en av alla som flytt från bränderna.

På olika evakueringscenter över USA:s västkust sitter nu tiotusentals amerikaner. Många av dem kommer inte ha något att komma hem till, eftersom skogsbränderna hittills har slukat tusentals hus och flera mindre orter.

– Jag vet inte vad jag ska tro. Jag har sett videos men det är tusen gånger värre än vad jag någonsin kunnat föreställa mig, säger Ashley Britten, som precis har besökt sitt nerbrända hus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.