Drottning Elizabeth på en bild från Buckingham Palace 25 december 2016. Foto: AP/TT

Drottningen för sjuk för kyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Storbritanniens drottning Elizabeth kommer inte att närvara vid nyårsdagens gudstjänst i kyrkan i Sandringham i dag då hon har en svår förkylning, uppger det brittiska hovet.

”Drottningen känner sig ännu inte redo att närvara i kyrkan eftersom hon fortfarande återhämtar sig från en kraftig förkylning”, heter det i ett uttalande från Buckingham Palace som nyhetsbyrån Reuters återger.

Den 90-åriga drottningen missade även en gudstjänst på juldagen på grund av förkylning. Det var enligt The Guardian första gången hon varit för sjuk för att närvara i kyrkan på juldagen sedan 1988.

Både drottningen och hennes make prins Philip, 95, har haft kraftiga förkylningar den senaste tiden. Men prinsen deltog ändå i gudstjänsten på juldagen.

Efter över 60 på tronen har drottningen skurit ner på sina utlandsresor men fortfarande deltar hon regelbundet i officiella arrangemang på hemmaplan.

Den 20 december meddelande hovet att drottningen ska lämna flera uppdrag för välgörenhets- och andra organisationer för att minska hennes arbetsbörda, skriver Reuters.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.