Eagles of Death Metals sångare Jesse Hughes och gitarristen Eden Galindo möter pressen utanför domstolen i Paris. Foto: Christophe Ena/AP/TT

Eagles of Death Metal vittnade om terrordådet i Paris 2015

Publicerad

Två medlemmar i Eagles of Death Metal vittnade på tisdagen i den pågående rättegången mot de överlevande attentatsmännen från terrordådet i Paris 2015.

Det amerikanska garagerockbandet spelade på klubben Bataclan den 13 november, där 89 personer dog och 300 skadades. I sina vittnesmål sade frontmannen Jesse Hughes och tidigare gitarristen Eden Galindo att händelsen påverkat deras liv för alltid och att de tänker på offren varje dag, skriver The Guardian.

130 dödades i terrorattacken

Hughes sade att han fortfarande har svårt för folksamlingar och att han har haft ångest inför att vittna på grund av de begravda känslor som kan komma upp till ytan igen.

– Men ondskan kunde inte vinna. Man kan inte döda rock 'n' roll, sade han.

Totalt dödades 130 personer i terrorattacken, som bestod av en rad synkroniserade dåd runt om i Paris.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.