Den ökände brottslingen Redoine Faïd. Foto: TT

Efter den spektakulära rymningen – jagas av 2 900 poliser

Uppdaterad
Publicerad

Jakten på den ökände brottslingen Redoine Faïd fortsätter. Tusentals poliser i Frankrike jagar just nu mannen som under söndagen lyckades rymma under spektakulära former med hjälp av en helikopter. Samtidigt försöker myndigheter räkna ut hur Redoine Faïd lyckades rymma.

Frankrikes justitieminister Nicole Belloubet säger att utredare tror att drönare som siktats kring fängelset för flera månader sen kan ha använts för att samla information som använts under rymningen.

– Det är en ovanlig fritagning som uppenbarligen var väl förberedd, sa hon vid en presskonferens.

Hon uppger också att myndigheterna nu snabbutreder vilka säkerhetshål som funnits som lett till att Redoine Faïd kunde fly.

Jagas av 2 900 poliser

Sen han flydde på söndagen med hjälp av en helikopter och tre tungt beväpnande kumpaner har tusentals poliser jagat Redoine Faïd. Enligt den franske inrikesminister Gérard Collomb har alla polisiära resurser mobiliserats, och den franska premiärministern Edouard Philippe uppger att 2 900 människor nu arbeta med att få fast honom.

Omkring Paris har kontrollstationer upprättats med hänsyn till har tagits till ”faran som rymlingen och hans eventuella medbrottslingar” utgör, skriver Telegraph.

Det här är andra gången Redoine Faïd rymmer under spektakulära former. För fem år sen flydde han från ett fängelse genom att spränga sig genom fem dörrar och ta fyra personer gisslan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.