Dödshot på sociala medier efter Freyas avlivning

Publicerad

Söndagens avlivning av valrossen Freya i Norge har väckt starka reaktioner världen över. Nu har fiskedirektör Frank Bakke-Jensen och hans fru Hilde Sjurelv fått flera dödshot, rapporterar norska medier.

– Det här är ett fall som har satt känslor i rörelse, säger Bakke-Jensen till NRK.

Den 600 kilo tunga valrossen Freya, som under sommaren syntes i flera norska småbåtshamnar, avlivades i söndags eftersom det ansågs att människors liv och hälsa kunde vara i fara. Nu haglar dödshot in på Facebook från hela världen mot fiskedirektör Frank Bakke-Jensen, en av personerna bakom beslutet, rapporterar NRK.

Även hans fru, Hilde Sjurelv, har tagit emot hot på Facebook. Hon har tidigare haft en öppen Facebook-profil, men efter att hennes kommentarsfält fyllts med hat och hot har hon tvingats stänga ner den. ”Mördare mördare må du dö i helvetet” skriver en person på svenska.

– Jag var bara tvungen att stänga den, för de kommenterade överallt, åt alla håll, säger Sjurelv.

Frank Bakke-Jensen säger till NRK att han inte har några problem med att ta emot vare sig klagomål eller åsikter om sitt jobb till honom personligen.

– Men jag tycker att det går långt över gränsen när man tillåter sig själv att kontakta min familj.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här solar sig den 600 kilo tunga valrossen Freya på båtar

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer