Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det som nästa premiärministern måste omedelbart ta itu med är ekonomin, säger SVT:s utrikesreporter Anna-Maja Persson. Hör mer om gårdagens debatt i videon ovan. Foto: SVT/Sky News

Dyster ekonomisk prognos i fokus när Tories röstar om BoJo:s efterträdare

Publicerad

Blir det Liz Truss eller Rishi Sunak? Snart inleds omröstningen om vem som efterträder Boris Johnsson som partiledare för Tories – och därmed även som premiärminister. På torsdagskvällen möttes de i en direktsänd debatt. Debatten dominerades av landets dåliga ekonomi.

De upp till drygt 160 000 partimedlemmarna kan snart börja rösta på sin favorit, även om det är oklart när exakt omröstningen kan börja då röstreglerna ändrats efter en hackervarning

En opinionsmätning i veckan pekade mot att tidigare utrikesminister Truss är den stora favoriten med hela 60 procent av stödet jämfört med tidigare finansminister Sunaks 26 procent.

Samtidigt blir landets ekonomi allt sämre.

– Det är skräcksiffror faktiskt, säger SVT:s utrikesreporter Anna-Maja Persson.

Hör henne analysera debatten i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.