Vid en razzia har tysk polis gripit elva personer misstänkta för att ha planerat ett terrordåd. Arkivbild. Foto: AP/Bodo Marks

Stor razzia i Tyskland – elva gripna för planerat terrordåd

Uppdaterad
Publicerad

I en omfattande razzia greps på fredagen elva personer misstänkta för att ha planerat terrordåd i Tyskland. Enligt myndigheterna handlade det om en planlagd attack med islamistiska motiv.

Ett flertal lägenheter i Rhein-Mainområdet  i centrala Tyskland genomsöktes av 200 poliser och specialenheter från olika håll i landet. Man grep elva personer i åldrarna 20 till 42 år som misstänks för att ha planerat ett terrordåd mot icke-troende muslimer. Huvudmisstänkta är en 21-årig man och två 31-åriga bröder som ska tillhöra en salafistgruppering, enligt den tyska nyhetsbyrån Dpa.

Fordon och vapen

Enligt åklagaren misstänks männen ha hyrt ett fordon och köpt vapen för en terrorattack. En större summa pengar ska ha samlats in för att finansiera dådet. 20.000 euro, drygt 200.000 kronor, i kontanter hittades vid razzian. Man beslagtog även knivar, narkotika och servrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.