Polisen har inlett en förundersökning om terrorbrott efter händelsen som utspelade sig i Algeciras i södra Spanien. Foto: AFP/TT

En död efter machete-attack vid spanska kyrkor

Uppdaterad
Publicerad

Minst en person har dött och ytterligare fyra personer har skadats efter att en man gått till attack med en machete vid två kyrkor i Algeciras, vid Spaniens sydkust. Den misstänkta gärningsmannen har gripits och händelsen utreds som en terrorattack.

Under onsdagseftermiddagen ska en man tagit sig in i kyrkan San Isidro som ligger i ett av stadens mest populära kvarter. Han ska då ha kommit i kontakt med kyrkoherden och knivhuggit honom. Han ska därefter ha attackerat flera personer och en person dödades.

Totalt uppges fyra personer ha skadats i attacken som inträffade vid 20-tiden på onsdagen. Minst en av de fyra, en man, är allvarligt skadad. Han är liksom den döde anställd av kyrkan, vilket gärningsmannen också var.

Attentatsmannen har gripits, skriver El País. Något motiv har inte offentliggjorts, men händelsen utreds som ett terrorbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.