Här drar tropiska stormen Noul in över Vietnam

Uppdaterad
Publicerad

En miljon människor uppmanades att evakuera i Vietnam inför att den tropiska stormen Noul skulle svepa in över kusten. Hittills har en person rapporterats död i stormen när en man fick ett träd över sig.

Vindar på över 30 sekundmeter med översvämningar och jordskred i dess spår svepte in över Vietnam på fredagsmorgonen svensk tid.

Över en miljon människor i tre olika provinser, inklusive turiststaden Da Nang, uppmanades under torsdagen att lämna sina hem, enligt Vietnams katastrofmyndighet.

Och under fredagen hölls stränder, skolor och flera flygplatser stängda.

Minst en person död

Bangkok post skriver att minst en person ska ha dött i stormen efter att ha fått ett träd över sig och ytterligare en person till ska ha skadats. Hundratals hus ska dessutom ha skadats i stormen.

Under fredagen har stormen nedgraderats och men man varnar fortfarande för att över 250 millimeter regn kan komma totalt över centrala Vietnam.

Vietnam drabbas kontinuerligt av tropiska oväder från maj till oktober och den centrala kusten är värst påverkad. Stormen Noul är den femte i år som drabbar landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.