Oroligheterna i New Delhi fortsatte på måndagen då en grupp uppretade kvinnor försökte riva en barrikad i närheten av inrikesministerns bostad. Foto: Scanpix

En polis dödad efter upplopp i New Delhi

Uppdaterad
Publicerad

En polis har avlidit på sjukhus efter skador han ådrog sig under sammandrabbningar med demonstranter under protesterna mot en gängvåldtäkt i New Dehli.

Polisen blev misshandlad av en mobb i söndags och fick sedan hjälp av andra poliser att ta sig till sjukhus, enligt New Delhi-polisens talesman Rajan Bhagat.

Över 100 personer, hälften av dem poliser skadades under söndagens massprotester mot sexbrott och i synnerhet en gängvåldtäkt på en kvinnlig student.

Våldtäkter i Indien

Landets premiärminister Manmohan Singh manade till lugn efter protesterna i söndags. Under gårdagen stänge polisen av ett antal vägar i mångmiljonstaden för att förhindra demonstranter.

Det svenska utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till den indiska delstaten Jammu och Kashmir på grund av säkerhetsläget i landet. Svenska resenärer i New Delhi manas också att vara mycket uppmärksamma och försiktiga samt att följa händelseutvecklingen i medier.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldtäkter i Indien

Mer i ämnet