Starta klippet för att se de långa köerna. Foto: EBU/Twitter

Se frimärket som skapat långa köer i Kiev

Uppdaterad
Publicerad

 ”Ryskt stridsfartyg – dra åt helvete”. Den här numera ökända konversationen mellan ett ryskt flaggskepp och en ukrainsk soldat har blivit frimärke. Utanför postkontoret i Kiev ringlar nu långa köer med ukrainare som vill få tag på ett.

På det nya frimärket syns en ukrainsk soldat på Ormön peka finger åt ett sjunkande skepp, som ska vara flaggskeppet Moskva. Och kort efter att Ukraina presenterade frimärket så hände just det – fartyget sjönk.

Det har varit motstridiga uppgifter om hur det gått till. Ukraina har hävdat att man träffat fartyget med två ukrainska missiler, medan Ryssland bara har hävdat att ammunition fattade eld på fartyget.

Kriget i Ukraina

Men det har oavsett gett ett rejält uppsving för intresset för det nya märket, som orsakat långa köer utanför Kievs postkontor.

–  Vi är glada att vårt frimärke sammanföll med det faktiska resultatet, säger Ihor Smilianskyi, vd på ukrainska posten.

Se köerna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet