Ekonomin, faktabombning och strunta i Trump. Det tycker USA-kännaren Andreas Utterström är de tre viktigaste sakerna för Joe Biden att ta tag i. Foto: SVT, TT

USA-kännaren: Biden måste bombardera med fakta

Uppdaterad
Publicerad

Ekonomi, faktabombning och att strunta i Donald Trump. Det tycker USA-kännaren Andreas Utterström är de tre viktigaste sakerna för Joe Biden att ta tag i när han nu tar över som president.

– Att ge sig in i en slags gyttjebrottning med Trump är att be om att förlora, säger Andreas Utterström.

När Joe Biden klockan 18.00 svensk tid den 20 januari tar över som USA:s president gör han det för ett land som står inför många utmaningar. USA är ett av de länder som drabbats hårdast av coronapandemin. Samtidigt som ekonomin, precis som i hela världen, har störtdykt i spåren av viruset.

Lägg därtill stormningen av Capitolium och den stora politiska sprickan som finns mellan såväl politiker som befolkningen i stort så är det tydligt att jobbet som president kan bli svårnavigerat för Joe Biden.

”Strunta i Trump”

Vad Biden ska prioritera överst på sin att göra-lista på skrivbordet i Ovala rummet råder det delade meningar om, men USA-kännaren Andreas Utterström vet vad han tycker.

– Ekonomin, att bombardera det amerikanska folket med fakta och att helt strunta i Donald Trump, säger Andreas Utterström.

Se varför de här punkterna är de som Andreas Utterström tycker är viktigast i spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.