Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör James Savage, chefredaktör för nyhetssajten The Local, förklara den senaste tidens turbulens i det brittiska parlamentet. Foto: TT/SVT

Experten förklarar: Därför skakas Boris Johnsons regering av avhopp

Uppdaterad
Publicerad

Just efter att dammet lagt sig efter ”Partygate” och den efterföljande misstroendeomröstningen är det nu dags för nästa skandal i den brittiska regeringen. James Savage, chefredaktör för nyhetssajten The Local, förklarar varför det igen stormar kring premiärminister Johnson.

– Det är fullständigt kaos kan man säga.

Ministrarnas avhopp kommer efter den senaste skandalen där den högt uppsatta parlamentsledamoten Chris Pincher tvingades avgå efter anklagelser om att berusad ha tafsat på två män.

Senare visar det sig att Boris Johnson var fullt medveten om Pinchers historia om flera liknande anklagelser om sexuella trakasserier, men ändå valde att anställa honom, något premiärministern först förnekade men senare erkände.

– Det här kan i framtiden ses tillbaka på som dödsstöten för Boris Johnson.

Men hur har Boris Johnson reagerat på detta och vad kan det få för konsekvenser? Se James Savage förklara i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.