Explosion i Kharkiv

Uppdaterad
Publicerad

Minst två personer har dödats och flera skadats i en explosion i samband med en demonstration i den ukrainskkontrollerade staden Kharkiv, uppger en myndighetskälla för AFP. Den ukrainska inrikesministern uppger för Reuters att en person har dödats. Enligt polisen rör det sig om en bomb.

Demonstrationen hölls för att fira årsdagen av störtandet av den förre presidenten Viktor Janukovytj. Liknande marscher är planerade eller har genomförts i Kiev och andra delar av Ukraina.

Samtidigt uppger de stridande parterna i Ukraina att de har enats om att dra tillbaka tunga vapen från landets östra delar, i enlighet med det så kallade Minskavtalet om vapenvila.

– Pappren har skrivits under för att påbörja tillbakadragandet av tunga vapen längs med hela frontlinjen, säger den ukrainske generalen Oleksandr Rozmaznin till nyhetsbyrån AFP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krimkonflikten

Mer i ämnet