• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Explosion på chilenskt sjukhus – flera döda

Publicerad

Flera personer har dödats och ett femtiotal skadats i en explosion i den chilenska staden Concepción.

Minst tre personer har omkommit i en explosion på ett sjukhus i Concepción, Chile, rapporterar chilenska medier.

– Det finns ungefär ett 50-tal skadade, säger stadens borgmästare Alvaro Ortiz till lokala medier enligt tv-kanalen Caracol.

Allvarliga skador

Enligt radiokanalen ADN är minst tio personer allvarligt skadade.

Smällen inträffade vid halv tretiden på eftermiddagen, svensk tid. Vid det laget hade myndigheterna redan larmats om en misstänkt gasläcka och påbörjat en evakuering av runt 120 personer.

Bilder visar hur samtliga fönster på åttavåningshuset tycks ha blåsts ut, samt hur paneler på ytterväggarna hänger löst.

Rasrisk

Det bedöms också föreligga en risk för att byggnaden ska rasa. Även byggnader runt omkring ska ha tagit skada av explosionen.

Chiles president Sebastian Piñera skriver på Twitter att hälsoministern är på väg till Concepción och att saken kommer att utredas.

”Mina djupaste kondoleanser till offren och deras familjer”, skriver han

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer