Det grekiska fartyget skadades utanför staden Al Shuqaiq. Foto: SVT

Explosion på grekiskt tankfartyg

Uppdaterad
Publicerad

Ett grekiskt tankfartyg har kört på en mina utanför Saudiarabien, rapporterar AP. Explosionen har orsakat skador på fartygets skrov men det finns inga uppgifter om personskador.

Explosionen inträffade i Röda havet, utanför staden Al Shuqaiq i södra Saudiarabien, uppger myndigheter. Fartyget MT Agrari är tillverkat på Malta och hade en grekisk besättning ombord.

”Fartyg attackerades av en okänd källa ... Det har bekräftats att besättningen är i säkerhet och utan skador”, skriver rederiet i ett uttalande.

Det brittiska säkerhetsföretaget Ambrey skriver att explosionen orsakats av en mina.

Den saudiledda koalitionen, som sedan 2015 strider mot de Iranstödda huthirebellerna i Jemen, meddelade på tisdagen att man har rensat bort och förstört fem Irantillverkade minor i södra delen av Röda havet. Huthirebellerna har ännu inte kommenterat händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.