Arkivbild. Donald Trump. Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

Facebook har ännu en gång raderat Trumps inlägg

Uppdaterad
Publicerad

Coronaviruset är inte dödligare än säsongsinfluensan, skrev USA:s president i ett inlägg på Facebook.

Det fick Facebook att agera.

”Vi tog bort Trumps inlägg på grund av att det är missvisande information om covid-19”, bekräftar Facebook:s talesperson Andy Stone till CNN. 

Det är knappt en vecka sedan Donald Trump bekräftades smittad av coronaviruset. Trump låg under helgen på ett sjukhus i Washington, men under måndagen fick USA:s president åka hem till Vita Huset igen. 

– Jag har lärt mig så mycket om coronavirus. En sak som är säker är att låt det inte dominera er. Var inte rädda för det. Ni kommer att besegra det, sa Trump i ett videoklipp från Vita huset direkt efter ankomst. 

Ett uttalande som flera kritiserat för att förminska riskerna med viruset.

Trump: covid-19 inte dödligare än säsongsinfluensan

Och under tisdagen skrev Trump ett Facebook-inlägg om att coronaviruset inte är dödligare än säsongsinfluensan. Facebook agerade och raderade inlägget. 

Andy Stone, som är Facebooks talesperson berättar att det är missvisande information om covid-19 som ligger till grund för beslutet, rapporterar CNN.

Och det är inte första gången som Trump får sitt inlägg raderat på sociala medier.

I augusti tog Facebook och Twitter bort inlägget när Trump delade en video på när han själv blev intervjuad av Fox News och säger att barn är nästintill är immuna mot covid-19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.