Foto: Privat/TT

Familjen Sandstrom förbereder sig för Irma med mat, vin och öl

Uppdaterad
Publicerad

Svenskamerikanen Ulf Sandstrom som sedan 31 år bor i Florida har både förberett sin familj och deras klädbutik för orkanens Irmas framfart.

– Vi har förberett oss i två veckor, säger han.

Ulf Sandstrom bor i Sarasota i Florida tillsammans med sin fru Annika och parets två söner. De har under åren genomlevt fyra eller fem andra orkaner.

– Vi har lärt oss att det viktigaste är att man förbereder sig. Man köper mat, vin och öl och lagrar upp, säger Ulf Sandstrom. 

Stormen Irma

LÄS MER: Svenska Jens förbereder sig på det värsta

”Plywood på fönster och dörrar”

Familjeföretaget som säljer kvinnokläder har också senaste veckan förberetts för vad som kan hända de närmaste dagarna.

– Vi har satt upp plywood på fönstret och dörren och sen har vi lindat in allt i plast inne i butiken. Vi har kanske tagit i överkant, men vi tar hellre det säkra före det osäkra.

”Problem att folk inte gör som myndigheter säger”

Under tiden Irma drar över Florida i dag kommer familjen tillbringa dagen inomhus framför tv:n för att uppdatera sig om hur orkanen rör sig framåt.

– Jag tittar mest på Fox News, och sen tittar jag på CNN, ABC, NBC, kanske 10 olika tv-kanaler. Nyheterna skrämmer avsiktligt upp människor, men jag förstår att de inte vill underdriva, för det är ett problem att folk inte gör som myndigheter säger, tycker Ulf Sandstrom.

LÄS MER: ”Det är en väldigt kuslig känsla”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Irma

Mer i ämnet