Svenska Emilia, 28, var ombord kryssningsfartyget när det krockade med den mindre båten. Foto: TT/Privat

Fartyg körde in i turistbåt i Venedig

Uppdaterad
Publicerad

Ett kryssningsfartyg har kört in i en mindre flodbåt i Venedig, och flera personer ska ha skadats eller tvingats uppsöka läkarvård. Företaget som äger fartyget, MSC Cruises, säger att det drabbades av tekniska problem.

– Några började springa mot kanten, säger vittnet Emilia Svantesson till SVT Nyheter.

Det var på söndagsmorgonen som det stora kryssningsfartyget Opera skulle lägga till vid Giudecca-kanalen. Exakt vad som sedan hände är oklart, men det är troligt att besättningen tappade kontrollen över fartyget och körde in i den lilla flodbåten Michelangelo, skriver italienska Corriere Della Sera.

MSC Cruises, rederiet som äger kryssningsfartyget, säger att fartyget drabbades av tekniska problem, och att man nu arbetar med myndigheterna för att få större klarhet i vad som hände, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Två personer som var ombord den mindre båten ska ha skadats lindrigt och två andra ska ha förts till sjukhus för kontroll.

Svenska Emilia blev vittne

Venedig är sista anhalt på en veckolång tur i Medelhavet och 28-åriga Emilia Svantesson från Alingsås befann sig ombord kryssningsfartyget när krocken inträffade. Hon berättar att hon precis hade ätit frukost och gått ut på däck när fartyget plötsligt började tuta.

– Några började springa mot kanten för att titta ut över den, berättar hon i telefon för SVT Nyheter.

Hon gick själv fram till kanten.

– Då såg jag att vi hade krockat. Men man hade inte känt någonting, vi hade bara sett att vi körde in i en annan båt.

Lite information

Emilia säger att hon först inte förstod riktigt vad som hade hänt eftersom hon alltså inte kände av själva krocken, men att hon insåg att den andra båten drabbats allvarligt när hon såg skadorna.

Hon säger att hon inte har känt någon oro för säkerheten vad ombord på båten, och att den verkat bra med säkerhetsgenomgångar ombord. Vad som nu händer är däremot något oklart, och någon information om när de får lämna båten finns ännu inte, säger Emilia.

– Vi har inte riktigt fått någon information. Allt är som vanligt på båten, bara det att vi står stilla och att vi har gjort det ett bra tag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.