Stugbrand Foto: Jens André Mehammer/NTB/TT

Fem kan ha dött i stugbrand i Norge – flera är barn

Uppdaterad
Publicerad

När räddningstjänsten kom fram hade stugan i den norska kommunen Andøy redan brunnit ned till grunden. Fem personer befaras omkomna varav fyra är under 16 år, rapporterar Verdens Gang.

Vid 04.30-tiden larmades räddningstjänst och polis om stugbranden i Andøy – men man kom för sent.

En person ska ha lyckats ta sig ur infernot men fem personer saknas alltså fortfarande. Enligt Verdens Gang ska överlevaren förgäves ha försökt ta sig in i stugan igen för att rädda de andra personerna.

I stället fick mannen, som varken hade ytterkläder eller skor på sig, springa omkring fyra kilometer för att kunna larma brandkåren på grund av den dåliga telefontäckningen i området.

– Vi fruktar att de fem personerna inte har lyckats ta sig ut ur stugan och att de kan ha omkommit i branden. Det här är en djupt tragisk händelse, säger Per Erik Hagen, polisens insatschef, till Verdens Gang.

Fyra av personerna ska enligt uppgift vara under 16 år. Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.