Poliser omdirigerar trafiken i närheten av den plats där en man öppnade eld mot en polisinsats i Florence, South Carolina Foto: TT / AP / Sean Rayford

Sju poliser skjutna i South Carolina – en död

Uppdaterad
Publicerad

En polis sköts till döds när en man öppnade eld mot en polisinsats i staden Florence, South Carolina i USA, under onsdagen. Ytterligare sex poliser och en civil 20-årig man träffades av kulorna.

En person ska ha gripits, uppger lokala myndigheter i ett Facebook-inlägg.

Det var strax före klockan 17 på onsdagen, lokal tid, som de sju poliserna sköts i närheten av området Vintage Place, strax utanför centrala delarna av staden Florence i delstaten South Carolina, rapporterar lokala medier.

Polisen har bekräftat att en av poliserna dödats i skottdramat.

Öppnade eld under polisinsats

Ytterligare en person sköts i samband med händelsen. Det rör sig om en 20-årig man som ska ha befunnit sig inomhus, i sitt hem, när gärningsmannen öppnade eld. Den unge mannen är dock vid liv, rapporterar tv-kanalen ABC News lokala nyhetssajt WJBF.

Enligt en lokal tv-kanal var poliserna på plats för att utföra en husrannsakan när den misstänkte började skjuta mot dem. Den misstänkte ska sedan ha barrikaderat sig i huset och efter två timmar lyckades poliserna gripa honom.

Skadeläget för de fyra poliserna och den 20-åringe mannen är i nuläget oklart.

”Situationen är över”

Krishanteringsmyndigheten i Florence-regionen skrev på sin facebooksida, en timme efter att larmet inkommit, att ”den pågående situationen med en skottlossning är över och att den misstänkte har gripits”.

Allmänheten uppmanas i inlägget att hålla sig borta från platsen där skjutningen ägt rum.

Enligt preliminära uppgifter från organisationen National law enforcement officers memorial fund har 108 poliser dödats i tjänst hittills i år, rapporterar TT. Mer än en tredjedel av dödsfallen är kopplade till skjutvapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.