Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fem personer som är svenska medborgare har gripits i Tunisien. Enligt SVT Nyheters uppgift är de tongivande kriminella som kan kopplas till Foxtrotnätverket och Rawa Majid. Foto: Polisen i Tunisien

Fem svenskar gripna i Tunisien – kopplas till gängkriget och Foxtrot

Uppdaterad
Publicerad

Fem svenska medborgare har gripits i Tunisien. Enligt SVT Nyheters uppgifter är flera av männen kopplade till Rawa Majid och nätverket Foxtrot. Misstanken mot dem är narkotikabrott.

De fem männen ska ha gripits i en bil på väg till den tunisiska kuststaden Hammamet. I bilen hittades två cigaretter som misstänktes innehålla narkotika. Det resulterade i en husrannsakan där polisen påträffade ytterligare cannabis och narkotikaklassade tabletter, enligt den nationella polismyndigheten.

Upprinnelsen till tillslaget uppges vara att polisen fått information om att tre av männen tillhör ett internationellt narkotikanätverk. På en bild som polisen i Hammamet har publicerat med anledning av gripandet kan man se fem svenska pass uppradade bakom nio mobiltelefoner och narkotika.

Det är den tunisiska tidningen Assabah News som var först med att rapportera om händelsen och hänvisar till källor. Enligt uppgifter till tidningen har även vapen tagits i beslag.

Polisen i Tunisien bekräftar för SVT att det är fem personer som har gripits.

Enligt SVT:s uppgifter är flera av de gripna tongivande kriminella, allierade med Rawa Majid-falangen.

Den här bilden la den tunisiska polismyndigheten ut i samband med att man bekräftade gripandet av fem svenska medborgare. Foto: Polisen i Tunisien

Svenska UD: ”Ingen kännedom”

Det svenska utrikesdepartementet har inte någon uppgift om gripandet av de svenska medborgarna.

”UD har för närvarande ingen kännedom om ett ärende i likhet med det du beskriver”, skriver utrikesdepartementet i en skriftlig kommentar till SVT.

Den svenska ambassaden i Tunis, Tunisiens huvudstad har inte heller blivit informerade om ett sådant gripande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rawa Majid kopplas till en rad våldsdåd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.