Förre vicepresidenten i Fifa, Jeffrey Webb Foto: TT

Fifa-pamp betalade borgen med sportbil och lyxklockor

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare vicepresidenten i Fifa, Jeffrey Webb, hade inga problem att betala den borgen på över 80 miljoner kronor i målet om misstänkta mutbrott. Webb använde bland annat en mängd lyxklockor och flera bilar för att få ihop summan.

Borgen var satt till tio miljoner dollar, över 80 miljoner kronor, men Jeffrey Webb hade tillgångar att ösa ur.

Enligt nyhetsbyrån AP, som tagit del av domstolsdokument, använde Webb bland annat 11 lyxklockor, tre bilar, fruns vigselring och tio fastigheter som säkerhet.

FIFA

Ferrari som säkerhet

Bland klockorna fanns dyrgripar som fem Rolexklockor, en Cartier Roadster, en Hublot, en Breitling och en Panerai. Bland bilarna fanns en Ferrari av 2015 års modell. Webb överlämnade även ett konto med 401.000 dollar som stod på hans fru.

Webb är en av de avstängda Fifa-delegater som misstänks för omfattande mutbrott i samband med Fifas utnämnanden av värdnationer för fotbollsmästerskap. Han greps i Schweiz i maj och överlämnades till USA.

Fyra av Webbs kollegor har erkänt sig skyldiga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FIFA

Mer i ämnet