Finansmannen Jeffrey Epstein misstänks för trafficking

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanska finansmannen och miljardären Jeffrey Epstein anklagas för trafficking. Enligt FBI har dussintals flickor, flera minderåriga, fallit offer för Epstein. 66-åringen nekar till anklagelserna.

Epstein greps i lördags på en flygplats i New Jersey, skriver CNN. Anklagelserna mot honom gäller trafficking som ska ha skett mellan åren 2002-2005. Jeffrey Epstein misstänks för att ha utsatt flickor, då minderåriga, genom att lura med dem till hans lyxhem i New York och Florida – där han ska ha gett dem pengar i utbyte mot sex, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Nekar till anklagelserna

Finansmannen nekar till anklagelserna, skriver Reuters på måndagen. I ett tidigare förhör har den välkände miljardären hävdat att han trodde att flickorna var 18 år, och att ”mötena” hemma hos honom skedde i samförstånd.

Jeffrey Epstein-fallet

William F. Sweeney, assisterande chef vid FBI:s New York-kontor, säger under måndagens presskonferens att dussintals flickor har fallit för Epstein. ”Vissa så unga som 14 år”, fortsätter han.

Åklagare: ”Stor risk att han flyr”

Epstein kommer att sitta häktad i väntan på förhandling om borgen, som väntas den 15 juli, skriver Reuters. Åklagare har varnat om att ”det finns en stor risk att han flyr”, om han släpps mot borgen.

2008 dömdes Epstein för ett liknande fall, vilket fick stor uppmärksamhet då påföljden bara blev 13 månaders fängelse. Detta efter att Epstein erkänt sig skyldig till brott och gjort en uppgörelse med åklagaren, skriver CNN.

Jeffrey Epstein är känd för sina tidigare vänskapsrelationer med bland andra den nuvarande presidenten Donald Trump och ex-presidenten Bill Clinton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jeffrey Epstein-fallet

Mer i ämnet