En explosion efter en israelisk robotattack mot Gaza City på onsdagen. Foto: Adel Hana/AP/TT

Dödstalet stiger efter nya attacker i Gaza

Uppdaterad
Publicerad

En israelisk robotattack mot mål på Gazaremsan tidigt på torsdagen krävde sex dödsoffer, samtliga civila, uppger sjukvårdspersonal. Därmed är dödstalet efter israeliska attacker i Gaza uppe i 34 de senaste två dygnen, uppger AP.

Våldet utlöstes av en israelisk lufträd i tisdags då en högt uppsatt ledare i Islamiska jihad, Baha Abu al-Ata, dödades. De israeliska attackerna riktar sig enligt militären mot mål som tillhör Islamiska jihad.

Enligt palestinska myndigheter ska minst tre av dödsoffren vara barn, skriver BBC.

Från Gaza hade på onsdagskvällen 360 raketer avfyrats sedan al-Ata dödades, enligt den israeliska militären.

FN:s sändebud: Upptrappningen ”mycket farligt”

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har gått ut och varnat Islamiska jihad för att fortsätta med raketbeskjutningen.

– De har ett val: att stoppa attackerna eller ta emot fler och fler smällar. Deras val, sa han i början av ett regeringssammanträde.

FN:s Mellanösternsändebud Nickolay Mladenov ska ha landat i Kairo på onsdagen. FN och Egypten har tidigare medlat mellan Israel och militanta grupper på Gazaremsan. Mladenov har nu varnat för att upptrappningen i konflikten är ”mycket farlig”.

– Det finns inget som rättfärdigar några attacker mot civila, säger han enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.