Marockansk polis har gripits ytterligare fem personer misstänka för inblandning i mordet på de två skandinaviska kvinnorna. Foto: TT

Fler gripna efter morden i Marocko

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fem personer har gripits misstänkta för kopplingar till morden på en 28-årig norsk och en 24-årig dansk kvinna i bergskedjan Höga Atlas i Marocko.

De nya gripandena skedde i flera städer i landet. Sammanlagt sitter nu 18 personer frihetsberövade efter dubbelmordet, vilket utreds som ett terrorbrott, skriver nyhetsbyrån AFP.

De fyra huvudmisstänkta för mordet, som greps i måndags och tisdags, syns enligt utredarna i en video där de svär trohet till terrorrörelsen IS.

Kvinnor mördade i Marocko

Video tros visa mord

Filmen, som ska ha spelats in en vecka före mordet, spreds efter det brutala dådet tillsammans med en sekvens som tros visa ett av morden.

Kvinnorna var studenter på ett program med huvudämne friluftsliv vid ett universitet i norska Telemark. De hittades förra måndagen vid sitt tält i närheten av den marockanska byn Imlil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvinnor mördade i Marocko

Mer i ämnet