Fler påtryckningar på Burkina Faso

Uppdaterad
Publicerad

Afrikanska ledare är på väg till Burkina Faso för att utöva påtryckningar på militären att hålla sitt löfte om att landet ska återgå till civilt styre.

Izaac Zida, interimsledaren som utsetts av militären, lovade i tisdags fackorganisationer att så ska ske sedan Afrikanska unionen hotat med sanktioner ifall militären inte lämnar ifrån sig makten.

Presidenterna i Ghana, Nigeria och Senegal väntas trycka på i frågan. Kanada har dragit in sitt bistånd till Burkina Faso och andra länder överväger samma åtgärd.

Parlamentets talman tar över

Armén har under ett par dagar utställt löften om civilt styre utan att hittills ha vidtagit några konkreta åtgärder. Enligt författningen ska parlamentets talman ta över som övergångsledare. Men det är inte känt var talmannen Soungalo Quattara, en nära allierad till den landsflyktige presidenten Blaise Compaoré, befinner sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.