Japans premiärminister Shinzo Abe inspekterar skadorna efter skyfallen i södra Japan. Foto: Nozomi Endo/AP

Flera döda efter kraftiga skyfall i södra Japan

Uppdaterad
Publicerad

28 människor har dött i tillföljd av de kraftiga skyfall som drabbat södra Japan den senaste veckan. Och ett tjugotal människor saknas fortfarande.

Ytterligare tre kroppar har hittats i sydvästra Japan, varav två redan konstaterats döda. Därmed kan antalet dödsoffer för de kraftiga skyfallen i området höjs till 28.

LÄS MER: Flera saknas efter kraftiga skyfall i Japan

Tjugotal saknas

Ett tjugotal människor saknas fortfarande. Premiärminister Shinzo Abe har avbrutit en Europaresa en dag tidigare för att återvända till katastrofområdet.

-Regeringen kommer att göra allt för att återuppbygga området, så att människor kan återuppta sina tidigare liv utan bekymmer, sade Shinzo Abe när han besökte en region hårt drabbad av översvämningar efter regnovädret.

400.000 människor tvingade lämna sina hem

Regnet som började för en vecka sedan har översvämmat floder och flodbanker, vilket tvingat mer än 400.000 människor att lämna sina hem på den sydvästra ön Kyushu. Omkring 11 000 soldater, poliser och brandmän har genomsökt landsbygden i jakt på de saknade.

LÄS MER: Analys: Människor dör i klimatförändringarnas spår

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.