Minst fyra personer har dödats i en skjutning i staden Fredericton. Polisen uppmanar boende att stanna inomhus. Foto: TT/SVT

Flera döda i skjutning i Kanada

Uppdaterad
Publicerad

Minst fyra personer, varav två var poliser, har dödats i en skjutning i staden Fredericton i östra Kanada, uppger kanadensiska polisen. En person är gripen. Den misstänkte personen vårdades under fredagen för allvarliga skador, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Det är fortfarande oklart exakt vad som inträffat.

Polisen i Fredericton bad under fredagen invånare i staden att hålla sig borta från det aktuella området. Boende i närheten uppmanas att stanna inomhus och låsa sina dörrar. I sin senaste tweet rapporterar polisen i Fredericton att en person har gripits efter skjutningen som tog fyra liv.

Foto: Twitter

Flera polispatruller och räddningstjänst larmades till platsen där skjutningen inträffade tidigt på fredagsmorgonen, kanadensisk tid.

Polisen uppmanar även allmänheten på sociala medier att inte publicera inlägg som avslöjar poliser eller andra räddningsarbetares positioner.

Polisen i Fredericton uppmanar allmänheten att undvika området runt skjutningen i en tweet. Foto: Twitter

Två poliser döda

I skjutningen omkom fyra personer, varav två poliser som larmades till platsen. De två civila personerna har inte identifierats, skriver nyhetsbyrån AP. Ytterligare personer skadades i händelsen och dessa vårdas nu på sjukhus.

”Våra hjärtan brister efter mordet på två av våra modiga poliser”, skriver Frederictons borgmästare Mike O'brien på Twitter.

Motivet bakom skjutningen är ännu oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.