Hör ett utdrag ut SVT Nyheters direktsändning om skjutningen. Foto: Lukas Cabon, TT

Flera döda i skjutning på sjukhus i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Sex människor har dödats i en skjutning på ett sjukhus i Ostrava i östra Tjeckien, uppger landets hälsominister Adam Vojtech. Den tjeckiska polisen skriver på Twitter att den misstänkte gärningsmannen är död efter att ha skjutit sig själv i huvudet.

Minst sex personer har dött i en skjutning på ett universitetssjukhus i Ostrava i östra Tjeckien, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Larmet om skjutningen inkom vid klockan 07.19 på tisdagsmorgonen, skriver TT.

Skjutningen inträffade i ett väntrum och offren ska vara patienter som befann sig där, bekräftar Tjeckiens premiärminister Andrej Babis, skriver AP.

Polisen meddelar genom Twitter att den aktuella avdelningen på sjukhuset har evakuerats.

”Han är död”

De skriver också att de i jakten på gärningsmannen hittade en bil som pekats ut som intressant. Men innan de kunde slå till ska den misstänkta mannen ha skjutit sig själv i huvudet.

”Han är död. Vi tackar allmänheten för deras samarbete och hjälp”, skriver de.

Stärkt bevakning i hela landet

Tidigare bedrevs en intensiv jakt på gärningsmannen, bland annat med helikoptrar. Polisen meddelade att bevakningen av viktiga platser som sjukhus och skolor har förstärkts i hela landet.

Motivet till dådet är okänt.

Flera personer ska ha dött i en skjutning på ett sjukhus i östra Tjeckien Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.