Skottlossningen ägde rum i en trädgård där familj och vänner var samlade och tittade på sport tillsammans. Foto: Larry Valenzuela//APTT

Flera döda i skottlossning i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Tio personer har skjutits och minst fyra av dem har dödats i en skjutning i den amerikanska staden Fresno under söndagskvällen, lokal tid, uppger polisen. Skottlossningen ägde rum i en trädgård där flera personer samlats för att titta på amerikansk fotboll.

En eller flera gärningsmän tog sig in i en trädgård i Fresno i Kalifornien och öppnade eld, uppger polisen till NBC News. Tio personer sköts och tre av dem dog omedelbart på plats. En fjärde person dog senare på sjukhuset. 

Sex personer vårdas på sjukhus för allvarliga skador. Deras skador ska inte vara livshotande, rapporterar den amerikanska nyhetskanalen.

Inga misstänkta har ännu gripits.

Samlades för att kolla på sport

Skottlossningen inträffade under en tillställning där familj och vänner samlats för att titta på en match i amerikansk fotboll tillsammans. Totalt befann sig runt 35 personer i trädgården, rapporterar polisen för CNN.

– Mina tankar går de familjer som fallit offer för det här meningslösa våldet, säger Michael Reid, biträdande chef vid polisen i Fresno, enligt CNN.

Under natten kommer polisen att knacka dörr i området samt söka övervakningsfilmer och vittnen för att få mer information om den eller de misstänkta bakom dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.