En ung kvinna med sin son flyr striderna i Donetsk-området Foto: TT

Flera döda i strider i Ukraina

Uppdaterad
Publicerad

Minst en civil dödades av artillerield i den rebellkontrollerade staden Donetsk i östra Ukraina i morse.

Den ukrainska militären meddelade också att minst fem ukrainska soldater dödats i strider med rebeller det senaste dygnet.

Den pro-ryska separatistledaren i Donetsk säger att rebellerna kommer att mobilisera ytterligare 100.000 stridande i offensiven mot regeringsstyrkorna.

Ukrainakrisen

Allmän mobilisering

– Det kommer att bli en allmän mobilisering i Folkrepubliken Donetsk inom tio dagar, säger ledaren Aleksandr Zachartjenko till separatisternas nyhetsbyrå DAN.

Myndigheterna i Donetsk rapporterar att minst 15 civila dödades under helgen när bostadsområden besköts med granater och raketer.

Tidigare har USA sagt att landet på nytt ska se över frågan om att bistå Ukraina med militär hjälp i form av vapen och annan utrustning.

Utrikesministern John Kerry ska besöka Kiev på torsdag för samtal med president Petro Porosjenko och andra ukrainska ledare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ukrainakrisen

Mer i ämnet