Afghanska säkerhetsstyrkor bevakar platsen där självmordsbombaren slog till. Foto: Omar Sobhani, Reuters / TT

Flera döda och skadade i självmordsdåd i Kabul

Uppdaterad
Publicerad

Minst 50 människor har dött och ytterligare 83 skadats i ett självmordsdåd i Afghanistans huvudstad Kabul, rapporterar nyhetsbyrån AP med hänvisning till landets folkhälsomyndighet.

Självmordsdådet inträffade inne på en bröllopslokal strax efter klockan sex på tisdagskvällen, skriver TT. Minst 1 000 personer befann sig i lokalen när attacken inträffade, uppger ögonvittnen till det afghanska mediebolaget Tolo News.

Minst 20 personer är i ett kritiskt tillstånd, och dödssiffran kan stiga, rapporterar AP.

Enligt Al Jazeera pågick ett möte mellan religiösa ledare inne i lokalen. De drabbade ska ha samlats med anledning av profeten Muhammeds födelsedag.

En skadad man förs in på sjukhus efter självmordsdådet i Kabul. Foto: Rahmat Gul, AP / TT

Landets inrikesdepartement uppger att det verkar som att självmordsbombaren utlöste sin sprängladdning inne i lokalen, skriver Tolo News på Twitter.

Ingen har ännu tagit på sig dådet.

Dådet är det dödligaste sedan september, då en idrottslokal i Kabul angreps av två självmordsbombare. Minst 26 människor dödades i det dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.