Över tusen människor saknas efter bränderna i Kalifornien

Uppdaterad
Publicerad

Antalet saknade i brandområdet i norra Kalifornien har nu stigit till över 1 000 personer. Men lokala myndigheter betonar samtidigt att det inte behöver betyda att merparten faktiskt saknas. Man hoppas nu på att folk ska höra av sig när de inser att de eftersöks.

Ytterligare åtta döda har hittats i området efter den så kallade Camp Fire-branden, vilket gör att den totala dödssiffran är nu uppe i 71, rapporterar AP.

På ett dygn har antalet saknade efter de omfattande bränderna i norra Kalifornien stigit från 631 till 1 011 personer meddelar lokala myndigheter. Men scheriffen i Butte County Kory Honea är trots allt hoppfull att flera av de som eftersöks kan dyka upp levande när deras namn offentliggörs.

Han säger till AP att många som flydde i ren panik undan elden inte har förstått att de är rapporterade som saknade.

Trump flyger till Kalifornien på lördag

Branden, som utlöstes i det skogrika området den 8 november, sägs vara den värsta skogsbranden någonsin i norra delen av staten.

Den har hittills skördat 71 liv, förstört över 9 000 hem och försatt 52 000 människor i hemlöshet som tidigare bodde i den numera ruinstaden Paradise och närliggande samhällen.

Eftersom hotell och härbärgen i området är fullbelagda börjar allt fler bosätta sig i tält i grannstaden Chico dit många Paradisbor blivit evakuerade till. Myndigheter har inga planer på att riva tälten som framförallt ska vara bebodda av personer med husdjur.

USA:s president Donald Trump flyger till Kalifornien på lördag för att träffa personer som drabbats av bränderna, meddelar Vita huset.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i norra Kalifornien

Mer i ämnet