Video och bilder som spreds på sociala medier visade hur polisen höll fast en misstänkt man. Det var en stor polisinsats kring köpcentret Arndale i centrala Manchester. Foto: John Greenhalgh via Reuters och Peter Byrne/PA

Flera personer skadade i knivdåd i Manchester

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer har skadats i ett knivdåd i ett köpcenter i centrala Manchester, skriver nyhetssajten The Guardian.

Polisen uppger att en man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för dådet, och att han utreds för misstänkt terrorbrott.

Ett stort polisuppbåd pågår och allmänheten uppmanas att hålla sig borta. Det var kring lunchtid på fredagen som polis larmades till shoppingcentret Arndale i den brittiska staden Manchester, där en man ska ha attackerat flera personer med kniv.

Polisen i Manchester gick tidigare ut med att fem personer skadats under attacken men skriver på sin Twittersida att de i nuläget tror att fyra personer skadats.

Köpcentret har evakuerats och allmänheten uppmanas hålla sig borta från platsen.

Polisen uppgav strax före 14-tiden svensk tid att det är antiterrorgruppen som kommer leda utredningen, enligt The Guardian. I ett uttalande som publicerats i brittiska medier skriver polisen att man inte utesluter något motiv för dådet i detta tidiga skede.

Video sprids på sociala medier

Video och bilder sprids på sociala medier. Ett klipp visar hur två poliser håller ner en man mot marken och riktar en elpistol mot honom. Ett annat klipp visar hur ett stort antal räddningsfordon anländer till platsen.

En av de attackerade personerna uppges vara allvarligt skadad, skriver Manchester Evening News. Det finns inga uppgifter om några döda. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.