Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur brandmännen tvingas fly undan lågorna vid skogsbranden i Spanien. Foto: EBU

Tågresenärer skadade i Spanien – flydde undan skogsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Minst elva personer har skadats, tre av dem allvarligt, efter att ha flytt av ett tåg mitt i en skogsbrand i närheten av Valencia i Spanien.

Tåget, som var på väg från Valencia till Zaragoza, tvingades stanna mellan två stationer eftersom det befann sig farligt nära en av de flera skogsbränder som härjar i Spanien, rapporterar El País.

Konduktören ska då ha bett tågets 48 passagerare att stanna kvar ombord. Några drabbades av panik, krossade flera fönster och hoppade av tåget i syfte att fly undan lågorna. När de insåg hur nära elden var återvände de in i tåget. Minst elva personer brännskadades och tre av dem allvarligt. Personerna fick omedelbar hjälp ombord på tåget som tvingades backa för att komma till orten Caudiel där sjukvårdspersonal väntade. 

Över 270 000 hektar har brunnit ner i Spanien

Bland de tre allvarligt skadade personerna fördes en till sjukhus med helikopter. De andra två hämtades med ambulanser, skriver El País.

Branden som härjade vid tåget startade i staden Bejís i Castellón-provinsen under måndagen. Sedan dess har 4 000 hektar brunnit ner och över 2 000 personer har evakuerats, rapporterar flera spanska medier.

Totalt har över 270 000 hektar brunnit ner i Spanien i år, enligt det statliga radio- och tv-bolaget RTVE.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.