Polis på plats utanför affären i Collierville där 13 personer sköts. Personal från butiken omfamnar varandra efter händelsen. Foto: Patrick Lantrip/TT

Flera skadade i skottlossning i USA

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har avlidit, varav en är gärningsmannen, och 12 personer har skadats i en skottlossning. Händelsen inträffade i en butik i staden Collierville i den amerikanska delstaten Tennessee.

Polisen larmades klockan 13.30, lokal tid, om en skottlossning i en butik i Collierville, Tennessee. Enligt de första uppgifterna hade flera personer skadats.

Under en pressträff lite senare uppgav polisen att en person avlidit och minst 12 personer skadats i dådet, enligt AP. Bland de skadade ska det finnas både lindrigt och allvarligt skadade.

Även gärningsmannen har hittats död efter ett troligt självförvållat skott, uppger polisen.

– Detta är den mest fruktansvärda händelse som har hänt i Colliervilles historia, sade Dale Lane, polischef i Collierville, till de lokala medierna under en pressträff.

– Jag har arbetat med det här i 34 år och har aldrig sett något liknande, sade Dale Lane.

Gömde sig i frysar och låste in sig på kontor

En av affärens anställda berättar om de kaotiska scenerna inne i butiken.

– Jag hörde ett skott, det lät som det kom från delin. Fler personer blev skjutna, några kunder men även anställda, berättar Glenda McDonald för WHBQ-TV.

Polisen var på plats bara några minuter efter larmet och letade igenom affären efter skadade och personer som sökt skydd.

– Vi hittade personer som gömde sig i frysar och låst in sig på kontor. De gjorde precis som de blivit lärda: fly, gömma sig och slåss, berättade polischef Lane.

Vad som har hänt och vad gärningsmannen hade för motiv till skjutningen är fortfarande oklart.

– Det kommer att ta ett tag innan vi vet vad det är som har hänt, konstaterade Dale.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.