Minst tre personer har dött efter att två tåg krockade lite utanför Prag i Tjeckien. Foto: CTK Photo via AP/Miroslav Chaloupka

Tre döda och flera skadade i tågolycka i Tjeckien

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre personer har dött och många skadats i en tågkollision i västra Tjeckien.

Tre personer har dött efter att två passagerartåg kolliderat vid byn Milavče i västra Tjeckien, nära gränsen till Tyskland.

Ytterligare över 40 personer uppges ha skadats. Tillståndet beskrivs som kritiskt för minst fem av dem, rapporterar Reuters.

Olyckan inträffade vid 08-tiden på onsdagsmorgonen. Ett stort räddningspådrag pågår och flera ambulanshelikoptrar har skickats till platsen.

”Läget är allvarligt, jag har ställt in mitt program och är på väg till  olycksplatsen”, skriver landets vice premiärminister Karel Havlíče på Twitter.

Han uppger också att ett av passagerartågen var ett snabbtåg som färdades från München till Prag. Det andra tåget ska ha trafikerat Pilsen-Domažlice.

Artikeln uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.