Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera människor uppges skadade efter misstänkt bil- och knivattack i Israel. Foto: Reuters

Människor har mejats ner av bil i Israel – en död

Uppdaterad
Publicerad

En person ska ha dött och 17 har skadats när människor mejats ner med bil och knivskurits i staden Ra’anana i Israel, rapporterar Haaretz. Israelisk polis kallar det inträffade för en terrorattack.

The Times of Israel skriver att attacken ska ha utförts av en person som gett sig på människor på flera platser.

Minst två personer är allvarligt skadade och en person har livshotande skador, rapporterar Haaretz med hänvisning till räddningstjänsten.

En kvinna har avlidit.

”En skadad kvinna som anlände i livshotande tillstånd efter att ha blivit påkörd av en bil har avlidit av sina skador, trots våra försök att rädda henne”, skriver det närliggande sjukhuset Meir i ett uttalande enligt AFP.

Två gripna

The Jerusalem Post uppger att det rör sig om en kombinerad bil- och knivattack.

Två misstänkta gärningsmän har gripits, enligt israelisk polis.

En av de gripna uppges vara en man i 40-årsåldern. Han ska ha knivskurit minst en kvinna, stulit en bil och kört på människor, enligt polisen som tillägger att gärningsmannen bytte bil tre gånger efter att ha kraschat.

– Detta är en mycket svår händelse med många skadade, säger ambulanssjukvårdaren Viola Hachmon till The Jerusalem Post.

Haaretz uppger, med hänvisning till polisen, att de båda gripna kommer från en stad på Västbanken och att de är släkt med varandra. De ska ha tagit sig in i Israel illegalt. På X, tidigare Twitter, kallar polisen det inträffade för en terrorattack.

– Såvitt jag vet har alla redan evakuerats till olika sjukhus, inklusive de som befinner sig i kritiskt tillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.