Freeman High School i Rockford i delstaten Washington. En person har dödats och tre skadats. En person har gripits. Foto: Nicholas K. Geranios/AP, KHQ via AP

Flera skadade vid skolskjutning i USA

Uppdaterad
Publicerad

Myndigheterna i delstaten Washington i nordvästra USA uppger att en människa dödats och tre skadats i en skjutning vid en skola. En person har gripits.

Det var vid en skola i staden Rockford söder om Spokane som skjutningen inträffade. Fler ambulanser och en ambulanshelikopter skickades och tre personer fördes till sjukhus, men ingen med livshotande skador.

En 15-årig elev på skolan säger att hans klasskamrat, som länge visat djupt intresse för tidigare skolskjutningar, var den som sköt.

Ozzie Knezovich, sheriff i Spokane-området, säger att en person har gripits, skriver tidningen The Spokesman-Review .

Skolan är inte längre avspärrad och det är oklart vem som öppnat eld.

Händelsen inträffade i samband med början på skoldagen, och samtliga skolor i Spokane-området stängdes tillfälligt när larmet kom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.