Enligt CNN inträffade skottlossningen vid en företagspark, där runt 1 000 människor arbetar. Foto: Jerry Jackson /The Baltimore Sun via AP/WASHINGTON EXAMINER

Flera skjutna i Maryland i USA

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning med flera skjutna har inträffat söder om Aberdeen i Maryland i nordöstra USA, bekräftar den lokala polisen i Harford County på Twitter. Enligt de senaste uppgifterna ska tre personer vara döda. En misstänkt person har avlidit på sjukhus, meddelar polisen.

Fyra personer har omkommit i händelsen, däribland den misstänka skytten rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Tre skottskadade personer vårdas på sjukhus efter händelsen, och två av dem är allvarligt skadade, uppger AP.

Läget är enligt polisen fortfarande oklart och allmänheten ombeds att hålla sig på avstånd. Flera vägar i området är avstängda och närliggande skolor har stängts.

Enligt CNN inträffade skottlossningen vid en företagspark, där runt 1 000 människor arbetar. Gärningspersonen ska själv ha varit anställd på ett av företagen enligt polisen.

Under en pressträff meddelade polisen att en misstänkt person har gripits. Under händelsen ska ingen polis ha skjutit några skott, meddelar polisen Jeff Gahler.

Han understryker även att informationen som de ger är preliminär eftersom händelsen skedde för inte så länge sedan.

– För tillfället tror vi inte att det finns några ytterligare hot, säger Gahler.

Motivet ännu okänt

Vittnen uppger att flera polisbilar och ambulanser syns i området, nordost om Baltimore. Också utredare från den nationella polismyndigheten FBI är närvarande.

Hur många som har blivit skjutna och motivet till händelsen är inte känt.

Delstaten Marylands guvernör Larry Hogan skriver på Twitter att myndigheterna följer den ”fruktansvärda skjutningen”.

”Delstaten är redo att erbjuda allt slags stöd”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.