Polisen som undersöker brottsplatsen efter skottlossningen utanför Köpenhamn. Foto: Mikael Nilsson

En död efter skottlossning utanför Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött och två skadats efter en skottlossning i Ishöj utanför Köpenhamn, skriver Köpenhamnspolisen på Twitter.

Larmet kom klockan 21.16 på söndagskvällen. Enligt DR är tungt beväpnade poliser på plats och flera ambulanser finns också i området.

På bilder från området, som DR hänvisar till, syns en svart bil där minst en fönsterruta har krossats och där flera skotthål syns i dörren. Minst tre ambulanser har kallats till platsen och flera tomhylsor ligger på marken.

– Vi fick larmet om skottlossning klockan 21.16. Jag kan bekräfta att flera personer har blivit träffade och att vi har flera styrkor på plats, säger Claus Buhr, vid Köpinhamnspolisen, till danska TV2.

Senare på kvällen skriver polisen på Twitter att två personer har träffats av skotten. En av dem har dött. Ytterligare en person har skadats men det ska inte vara av skott, enligt polisen. Det är oklart om någon har gripits.

Enligt Extrabladet har polisen spärrat av området som beskrivs som ett bostadsområde. Enligt tidningen står ytterligare en förstörd bil på platsen men det är oklart om den också är skottskadad.

Polisen utreder det som en uppgörelse i kriminella kretsar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.