Floyds moster om rättegången: Vi måste få en förändring nu

Uppdaterad
Publicerad

Floyd-rättegången har nu lämnats över åt juryn och målet närmar sig därmed sitt slut. Rättegången har blivit en stor symbol för polisvåldet mot svarta men de som kanske påverkats mest av rättegången är Floyds egna familj.

– Vi måste få en förändring nu. Jag tror starkt på det, för om inte jag gör det så betyder det att han dog i onödan, säger Angela Harrelson, George Floyds moster.

Det har nu gått knappt tre veckor sedan rättegången startade och på sent måndagskvällen svensk tid lämnades målet över till juryn. De tolv jurymedlemmarna får nu så lång tid de behöver för att komma fram till ett beslut.

Rättegången har uppmärksammats runtom i världen och varit uppslitande för George Floyds familj. SVT:s USA-korrespondent Stefan Åsberg har träffat Floyds familj som berättar om betydelsen domen har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.