Flygande man stal showen under nationaldagsfirande

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagens nationaldagsfirande i Paris var det en flygande man som var den stora snackisen. Likt en serietidningsfigur bjöd mannen på en luftshow på en flyboard över den berömda Champs Élysées i den franska huvudstaden, följt av jubel från publiken.

Det europeiska försvarssamarbetet stod i fokus vid årets franska nationaldagsfirande i Paris.

På president Emmanuel Macrons gästlista stod bland andra Angela Merkel och Mark Rutte – och på Champs-Élysées paraderade styrkor från en rad EU-länder.

Merkel på plats

Omkring 4 000 soldater från Frankrike och andra europeiska arméer marscherade längs paradgatan Champs-Élysées för att markera årsdagen av stormningen av Bastiljen under franska revolutionen den 14 juli 1789.

På åskådarplats fanns ledare från flera EU-länder, däribland Tysklands Angela Merkel och Nederländernas Mark Rutte. Även Storbritanniens avgående premiärminister Theresa May hade fått en inbjudan, men valde att i stället skicka kabinettsministern David Lidington.

I klippet ovan kan du se uppfinnaren Franky Zapata flyga genom luften och visa upp sin modell av hur framtidens soldat skulle kunna se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.