Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Flygbolaget: ”Vi flyger som planerat”

Uppdaterad
Publicerad

Mer än 100 flygningar fick ställas in efter demonstrationer på Barcelonas flygplats El Prat i går. Men inga flyg till Barcelona från Arlanda eller Landvetter ställs in.

– Det är alltid flygbolagen själva som bestämmer om flygen ställs in eller inte, men ingen av dem verkar vara påverkade, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

Ett av flygbolagen som har flyg som går till Barcelona under tisdagen är Norweigan.

– Det verkar som att det är viss trafik som är påverkad där nere, men inte för oss. Vi flyger som planerat, säger Andreas Hjörnholm, presskontakt Norweigan.

Han säger dock att det beslutet kan komma att ändras.

– Det finns inga planer på det, men vi håller koll på situationen och har en dialog med flygplatsen El Prat och lokala myndigheter, säger Andreas Hjörnholm.

UD: Följ anvisningar

Svenska utrikesdepartementet avråder inte från resor till området. Men UD rekommenderar att besökare och boende i regionen håller sig uppdaterade om protesterna och följer anvisningar från lokala myndigheter och medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.