En bild från Costa Ricas luftfartsmyndighet visar resterna av det kraschade planet i Punta Islita, Guanacaste, på nyårsafton. Foto: AP/TT

Flygkrasch i Costa Rica – tolv har omkommit

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan med turister har kraschat i Costa Rica. Myndigheter i landet bekräftar att samtliga tolv ombord omkommit.

Planet, som tillhör flygbolaget Nature Air, fattade eld vid kraschen. Det uppges ha störtat strax efter start i ett bergigt skogsområde i Guanacaste i nordvästra delen av landet.

Tio amerikanska turister finns bland de omkomna, uppger myndigheter i Costa Rica, enligt Reuters. Förutom dessa fanns två besättningsmedlemmar ombord, uppger The Costa Rica Star. Bilder som släppts från landets säkerhetsministerium visar de rykande resterna av planet i en skogsbacke.

Planet uppges ha fått problem kort efter start och störtat. Det tog tid för räddningspersonal att nå fram i det otillgängliga området. Lokalbefolkning och myndighetspersoner bekräftar att inga som fanns ombord har överlevt.

Kraftiga vindar tros ligga bakom flygkraschen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.