Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kritiken växer efter onsdagens helikopterkrasch i Ukraina där landets inrikesminister omkom. SVT:s utsända rapporterar från platsen. Foto: Emil Larsson/SVT/EPA/SERGEY DOLZHENKO/TT

Flygningen kritiseras i Ukraina – utredning tillsätts

Uppdaterad
Publicerad

Efter att 14 människor dog i en helikopterkrasch på onsdagen – inklusive Ukrainas inrikesminister Denys Monastyrsky – tillsätter ukrainska myndigheter nu en utredning av händelsen. En fråga som det spekuleras i är vem som berodrat flygningen.

Nu tillsätts en utredning för att ta reda på orsaken till den dödliga helikopterkraschen i Brovary i Kiev, som orsakade minst 14 människors död inklusive Ukrainas inrikesminister Denys Monastyrsky. Ukrainska myndigheter reviderade dödssiffran från 18 till minst 14 under eftermiddagen.

– Man flög i mycket dålig sikt i tät dimma. Man flög lågt, som man brukar göra med helikopter, över ett tätbebyggt område. Man kan ha slagit i något man inte såg på håll, säger SVT:s reporter Bengt Norborg på plats i Pokrovsk i östra Ukraina.

I samma helikopter

I spekulationerna efter tragedin har kritik också börjat väckas om vem som beslutade om flygningen.

– Man frågar sig vem som beslöt att flygningen skulle äga rum i så dåligt väder och att sätta de tre högst uppsatta på inrikesministeriet i samma helikopter, säger Bengt Norborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.