Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ett flygplan tvingades dumpa bränsle inför en nödlandning som landade rätt över en skola. Foto: ReutersVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flygplan dumpade bränsle över skolgård – flera barn skadade

Uppdaterad
Publicerad

Ett flygplan som skulle nödlanda i Los Angeles tvingades på vägen dit dumpa bränsle. Vätskan landade på en skolgård – och träffade flera elever. Enligt lokala medier ska sammanlagt 60 personer, varav minst 20 barn, ha skadats lindrigt.

Larmet kom under tisdagskvällen, svensk tid. Jetflygplanet, tillhörande bolaget Delta, var på väg tillbaka till Los Angeles International Airport där det nyss lyft.

Planet var ursprungligen på väg till Shanghai och anledningen till att det tvingats vända tillbaka ska vara ett motorfel, skriver Los Angeles Times. Det var knappt 25 kilometer från flygplatsen som planet släppte ut bränslet – som landade över lågstadieskolan, skriver den lokala räddningstjänsten på Twitter.

Barn träffades av bränslet

Skolan som drabbades var Park Avenue Elementary School i Cudahy i Los Angeles län och den otrevliga vätskan ska ha regnat ned på en lekplats.

Flera barn uppges ha träffats av bränslet och över 70 brandmän och ambulanssjukvårdare larmades till platsen. Även personer från tre andra skolor ska ha drabbats.

Totalt ska 60 personer, varav minst 20 barn, ha åsamkats lindriga skador i samband med händelsen, skriver Los Angeles Times och NBC Los Angeles. Det ska handla om hudirritation och andningsbesvär.

FAA utreder händelsen

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA skriver att händelsen utreds grundligt och att det finns särskilda rutiner för bränsledumpning, som inte ska ske över bebodda områden och helst inte på låga höjder. Släpps det högre upp i luften hinner det förångas innan det når marken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer